Cutremurul de la Olteniţa


Astăzi am fost în orașul în care a avut loc “Exercițiul de intervenție în caz de cutremur” despre care am vorbit în  articolul anterior. În afara de mugetul sirenelor, nu am văzut nimic. Deci, pentru cetățeanul de rand, a trecut neobservat. Numai pentru gură cască a fost un spectacol penibil , la care au râs și s-au minunat. Am auzit istorisiri haioase despre eveniment. Eu nu m-am ostenit sa merg ca să casc gura.

Pentru ce s-au cheltuit banii noștri? Pentru râsul unora, sau mai degrabă pentru a ne face de ras.Pentru ca să mai fure cineva ceva bănuți de la buget? Prea s-au învățat guvernanții sa își bata joc de noi. Când va exploda mămăliga?

Si încă ceva .În Olteniţa nu exista adăposturi antiaeriene, sau pentru ca populația să se poată adăposti în cazul unui accident nuclear la Cernavodă sau Kozlodui. Doar primăria are un buncăr pentru primar și ai lui. Restul, moarte sigură. Şi asta când Elveția are adăposturi pentru 95%din populație.

Elvetia – nici o casa fara buncar .  In articolul din Cotidianul.ro  Oana Popescu, spunea  pe 11 februarie 2007 :

“Elveția şi-a testat sirenele antiatomice, iar cetăţenii au verificat dacă buncărele lor sunt funcţionale.

Legea elvețiană obligă guvernele locale să asigure adaposturi pentru toată populaţia, în caz de atac nuclear. Prin urmare, Ţara Cantoanelor are un sfert de milion de astfel de buncăre – de la cele private, construite sub casă, pâna la cele comunitare, fie de mare capacitate, fie mai “intime”, pentru zece persoane.”

Aş vrea să văd , Doamne ferește , în cazul unui atac nuclear sau altui  cataclism, cine îi va slugări în continuare pe acești satrapi. Ce se va alege de averile lor?

Se spune ca românii nu sunt civilizați, ca nu știu sa se poarte, nu știu ce să facă în situații limita, că nu au cultivat simțul civic.

E drept ca orânduirea trecută a contribuit la  atrofierea acestor ” simțuri“, dar este de datoria celor aleşi să educe poporul peste care vor sa guverneze.

În Olteniţa exista blocuri la care subsolurile au fost concepute ca  adăposturi. Realizarea lor de către constructor, adică “împânzirea” cu țevi nu permit folosirea lor în acest scop. Însă în  majoritatea cazurilor, subsolurile inundate, fac inutilizabile aceste adăposturi. Problema subsolurilor contaminate , focare de infecție este una destul de gravă. Există pericolul iminent de izbucnire a unor epidemii foarte grave, de la febra tifoidă, la cine știe ce virus. Ce face primăria? Se joacă de-a cutremurele!

La nivelul Uniunii Europene sunt fonduri pentru acțiuni ecologice, pe care trebuie doar să le acceseze cineva. Prin ecologizarea subsolurilor de la blocuri s-ar elimina sursa de infestare a pânzei freatice. S-ar elimina sursa de epidemii. S-ar crea acele adăposturi de care am făcut vorbire. Am trăi mai civilizat! Eventualele investiții pot fi recuperate în timp, de la locatarii blocurilor, printr-o taxă precum cea pentru gunoi.

Există o hibă: nu se poate fura aşa de ușor din fondurile europene. Atunci hai să ne jucăm de-a cutremurul.

Mulțumim din inima mărețului conducător al României în paragină și Prim Străjerului său! Trăiască PDL!

Despre cetateanulipu

Mă pregătesc pentru trecerea pe lumea cealaltă. Mai pot să mă mişc, să gândesc, să scriu, aşa că acţionez!
Acest articol a fost publicat în Sunt mandru ca sunt rama; Terorism economic, Terorism economic și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu