Oltenita de râsul câinilor!


Problema câinilor comunitari din Oltenița a început să mă irite rău de tot. Odată cu înființarea noii societăți Ecosal, a apărut și «Depozitul de câini „Azorel”», această unitate de ecarisaj și controlare a numărului de câini comunitari. După ce dl Petre Leonard și-a dat demisia a început o avalanșă de zvonuri ne oblige  să mergem cu un băț la noi, pentru a ne  apăra de mușcăturile lor.

VIER PFOTEN a venit fuga să vadă ce s-a întâmplat cu câinii împuscați de la Oltenița —Luica−Ciornuleasa, dar cu situații ca cele din clipul meu nu se sesizează.

În articolul:  NEWS ALERT: POLITISTII AU IDENTIFICAT PARTICIPANTII LA VANATOAREA DE LA MITRENI , am găsit lucruri interesante:

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor Oltenita pentru stabilirea provenienţei câinilor, s-a constatat că, la data de 27 noiembrie 2012, Asociaţia Fonduri EuropeneConsultanţa Curcani, judeţul Călăraşi, şi ECOSAL – Servicii Oltenita SRL au încheiat un contract de prestări servicii pe o perioadă de un an. În baza acestuia, se instituia obligaţia Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţă de a asigura adăpostirea, hrănirea şi îngrijirea medicală a animalelor fără stăpân, captivate de beneficiarul ECOSAL Servicii Oltenita SRL, de pe raza municipiului Oltenita.

La data de 15 februarie 2013, reprezentanţii Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţa Curcani au abandonat adăpostul, lăsând fără supraveghere şi îngrijire exemplarele canine capturate, fără a înştiinţa expres beneficiarul ECOSAL Servicii Oltenita SRL, despre această măsură şi fără a-şi exprima intenția de a rezilia contractul de prestării servicii.

Verificările crotaliilor aplicate pe exemplarele canine, găsite decedate în afara comunei Luica, au relevat faptul că acestea aparţineau Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţa Curcani.

Cercetările sunt continuate în cauză în conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea stabilirii responsabililor care au dispus şi au luat măsura abandonării şi eliberării din adăpost a câinilor, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. (IPJ CL.)

Până una, alta pe noi ne-au invadat câinii mai mult decât înainte. Lupta pentru teritoriu a devenit acerbă, de multe ori câinii sfâşiindu-se între ei. Nu poți să mergi pe străzile adiacente arterelor principale fără băţ.

În legătură cu Asociaţia Fonduri Europene – Consultanţa Curcani, judeţul Călăraşi, mi se pare bizară asocierea. Dacă vrei să faci o treabă ca lumea este nevoie de un bun gospodar. Primăria a delegat către Ecosal această treabă. La rândul lui dl Petre Leonard nu a făcut altceva decât să să delege atribuțiile sub formă de contract comercial, către această firmă.

Cu toate acestea din bugetul primăriei s-au cheltuit niște bani pentru această afacere. Ei cum vor fi recuperați, la bugetul local datorită faptului că activitatea aceasta de ecarisaj şi adăpostire a câinilor, nu a avut nici un efect pozitiv, dimpotrivă, am ajuns de “râsul câinilor”.

Un șef bun este cel care se înconjoară de oameni buni. El nu trebuie să fie expert în toate. În cazul nostru nu prea s-au găsit buni sfătuitori. Eu vreau ca banii să fie recuperați şi folosiți în alte scopuri

De fapt mizeria tronează în oraș mai ales în zona containerelor de gunoi. Incintele construite pentru acestea sunt fără porţi la intrare, aşa că în permanența găsești câini aici, sau căutători prin gunoaie. Ca să mergi, să arunci gunoiul de multe ori devine o aventură din cauza câinilor. Săracii nu sunt de vină; dacă ţaţa Leana şi neica Florea vin şi aruncă resturile pe jos “ca să aibă săracele animale ce să mănânce”. Până una alta ne-a umplut VIER PFOTEN, cu diplome universitare dar nici ei mai departe de coana Leana şi neica Florea. cei de la UE nu s-au sesizat sa facă niţică ordine în propria ogradă?

Acum referitor la cele două videoclipuri de mai sus, dărăpănătura cu pricina se află la nr 172, iar din câte spune doamna din videoclip, a vândut casa acesteia şi o lasă să stea pe acolo. Ceva încurcat! Primarii de până acum nu au putut face nimic, cu toate că au ştiut de această situaţie. Ce va face actuala conducere a sătucului nostru.

Ulterior celor scrise am aflat de această adresă trimisă de DSV Călăraşi către VIER PFOTEN

Dorinţa mea este ca cei 2000 lei date ca sancțiune de DSV să fie plătite de persoana vinovată, nu de noi cei care prin plata serviciilor vom fi văduviți de 2000 lei din bugetul afectat lucrărilor.Format PDF aici Câinii

Oltenita bântuită de câini si gunoaie.

Despre cetateanulipu

Mă pregătesc pentru trecerea pe lumea cealaltă. Mai pot să mă mişc, să gândesc, să scriu, aşa că acţionez!
Acest articol a fost publicat în Blog Local și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s